dimarts, 17 de juliol del 2012

Antonio López a Lleida

"La pintura és un descobriment" Antonio López




La Fundació Sorigué de Lleida presenta la primera exposició catalana d'Antonio López.
La mostra, comissariada per María López, filla del pintor i per l'equip de la Fundació Sorigué, i que es podrà visitar fins al 31 d'octubre, recull mig centenar d'obres entre pintures, escultures, olis i dibuixos, algunes de les quals són inèdites i fins i tot estan inacabades. 


 
Les obres que conté representen temes habituals dins l'obra d'Antonio López, com ara el paisatge urbà madrileny i el cos humà.


Els àmbits en què estan dividides les obres són: els espais que inclouen les recents imatges de la Gran Via de Madrid i els coneguts quadres "Madrid des de les Torres Blanques" i "Gos mort". També hi ha bodegons, retrats i l'escultura "María", a més dels dibuixos del seu estudi.Una altra de les sales està dedicada al nu amb l'escultura "L'home" i el prototip de "La dona de Coslada", a més dels treballs preparatoris dels dos caps monumentals "Dia" i "Nit".

La mostra, mentre duri l'exposició, es complementa amb la instal·lació en dos espais públics de 
Lleida, de les dues escultures monumental que retraten el cap de les dues nétes. 

L'obra d'Antonio López reconstrueix pas a pas una lenta saviduria, que ha madurat plenament i paulatinament, que opera en la ment i l'ull com un bisturó, sense parar-se en allò que sobra.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada