dimarts, 5 de juny del 2012

Novetats d'aquest mes. La literatura fantàstica


Darrerament la literatura fantàstica ha experimentat un auge important.Aquest tipus de literatura, que fins fa poc quedava relegada a un sector minoritari de lectors, en aquests moments té un gran èxit entre un públic molt divers : des de joves, tan afeccionats a la lectura com no, a d'altres d'una edat més madura. Això ja ha passat anteriorment, recordem l'èxit de masses que varen tenir novel·les com Harry Potter i inclús les obres temporalment més llunyanes de Tolkien...
I és que la novel·la fantàstica va molt bé en èpoques de crisi, és un mecanisme que escapa de la realitat i es converteix en un bon refugi.



Els jocs de la fam és una història pensada per a adolescents o joves adults, interessant i enganxadora que conté a la vegada, un missatge fort i clar sobre la nostra societat.
Explica l'autora, Suzanne Collins, que un dia quan estava tranquil·la a casa fent zàping va veure una cosa que li va cridar molt l'atenció : un canal era escenari d'un reality show, mentre que a un clic de distància, morien civils i soldats a la invasió de l'Iraq. La proximitat d'aquestes dues escenes tan dissemblants li va inspirar Els jocs de la fam.
La trama convida a reflexionar sobre el sistema econòmic en què vivim, com afecta les nostres vides, i pricipalment, ens incita a observar des de lluny la nostra cultura.També ens empeny a mantenir l'esperit crític, a pensar què es pot fer per canviar les coses.
L'èxit del llibre és contundent. només cal navegar per internet o entrar a les xarxes socials per veure que la tècnica més efectiva de màrqueting que existeix és el boca a boca.


Mireu-vos aquest vídeo que tracta de LA LITERATURA FANTÀSTICA.Crec que us agradarà! 







"Podries sobreviure tot sol, en un món salvatge, on tothom farà el possible perquè no tornis a veure la llum del dia? Vint-i-quatre adolescents forçats a jugar. Només un guanyador. Els Jocs de la Fam han començat…”

Per cert, ja s'ha estrenat a les nostres pantalles de cinema la primera pel·lícula de la saga!
Més informació a la plana de fans de Facebook i al site oficial de la pel·lícula. I també, el tràiler.

Per la gent que vulgui practicar l'anglès, clicant damunt el nom de l'autora us sortirà la seva pàgina oficial :
SUZANNE COLLINS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada